Telecí játra smažená v trojobalu s pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 790.7 mg
- Draslík 664.2 mg
- Vláknina 446.4 mg
- Vitamín A 446.4 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány a nakrájíme je na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Pak je postupně obalíme v mouce, vajíčkách rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.