Vepřový jazyk na cibulce
Suroviny
- 25 g Slanina vepřová
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Vepřový jazyk
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 47 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 1079.1 mg
- Vláknina 7423.3 mg
- Vitamín A 7423.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu polovinu nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
-
2
Vepřové jazyky omyjeme a uvaříme doměkka ve vařící vodě s polovinou cibule, nakrájeným pórkem, celerem a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, oloupeme a podélně rozkrájíme na 4 díly.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kostičky slaniny a nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme pivem a vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme naporcované jazyky, dochutíme pepřem a solí a přibližně 10 minut pod poklicí dusíme.
-
4
Jazyky podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.