Vepřový jazyk na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Slanina vepřová
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vepřový jazyk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 1079.1 mg
  • Vláknina 7423.3 mg
  • Vitamín A 7423.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu polovinu nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Vepřové jazyky omyjeme a uvaříme doměkka ve vařící vodě s polovinou cibule, nakrájeným pórkem, celerem a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, oloupeme a podélně rozkrájíme na 4 díly.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kostičky slaniny a nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme pivem a vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme naporcované jazyky, dochutíme pepřem a solí a přibližně 10 minut pod poklicí dusíme.

  • 4

    Jazyky podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.

Komentáře k receptu