Hrachovec - pečené vepřové maso s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1276 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 130.2 mg
- Draslík 739.4 mg
- Vláknina 15362 mg
- Vitamín A 15362 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá vepřová žebírka osolíme, posypeme kmínem a dáme na pekáč s rozehřátým sádlem. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme na plátky a přidáme k žebírkům. Maso podlijeme vodou, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 220-250 °C minimálně 60-90 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a během pečení ho otáčíme.
-
2
Uvařený loupaný hrách a dušenou rýži dáme do jedné mísy, přidáme podle chuti majoránku, sůl a promícháme. Směs přidáme do pekáče k masu, promícháme s výpekem a necháme v troubě 10-15 minut zapéct.
-
3
Maso rozdělíme na talíře se zapečeným hrachem s rýží, přiložíme sladkokyselé okurky a servírujeme.