Dudácká kapsa z Domažlic
Suroviny
- 200 g Vepřový bok uzený
- 700 g Vepřová kýta
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1.5 dl Bujón houbový
- 0.5 dl Olej slunečnicový
- 1.5 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1179 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 881.3 mg
- Vláknina 2889 mg
- Vitamín A 2889 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme na 4 silné plátky. Každý plátek z jedné strany nařízneme tak, že utvoříme hlubokou "kapsu". Očistíme 3 cibule, jednu nakrájíme na 4 silnější kolečka, dvě pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. "Kapsy" zevnitř potřeme hořčicí a vložíme dovnitř plátek uzeného libovějšího bůčku a kolečko cibule. "Kapsy" uzavřeme párátky, osolíme a hustě posypeme steakovým kořením z každé strany.
-
2
V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a "kapsy" z každé strany orestujeme dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou, promícháme, přidáme houbový bujón, povaříme asi 6 minut. Přimícháme kečup, šťávu necháme přejít varem. Přecedíme ji přes síto do rendlíku.
-
3
Vepřové dudácké kapsy dáme na talíře, polijeme šťávou a servírujeme.