Dudácká kapsa z Domažlic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 700 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1.5 dl Bujón houbový
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 881.3 mg
  • Vláknina 2889 mg
  • Vitamín A 2889 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme na 4 silné plátky. Každý plátek z jedné strany nařízneme tak, že utvoříme hlubokou "kapsu". Očistíme 3 cibule, jednu nakrájíme na 4 silnější kolečka, dvě pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. "Kapsy" zevnitř potřeme hořčicí a vložíme dovnitř plátek uzeného libovějšího bůčku a kolečko cibule. "Kapsy" uzavřeme párátky, osolíme a hustě posypeme steakovým kořením z každé strany.

  • 2

    V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a "kapsy" z každé strany orestujeme dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou, promícháme, přidáme houbový bujón, povaříme asi 6 minut. Přimícháme kečup, šťávu necháme přejít varem. Přecedíme ji přes síto do rendlíku.

  • 3

    Vepřové dudácké kapsy dáme na talíře, polijeme šťávou a servírujeme.

Komentáře k receptu