Kachna pečená na valašský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 345.5 mg
- Vláknina 6500 mg
- Vitamín A 6500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou.
-
2
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova.
-
3
Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody.
-
4
Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem.