Dudácký guláš s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 54 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 90.2 mg
- Draslík 744.5 mg
- Vláknina 4704.3 mg
- Vitamín A 4704.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou omytou a osušenou plec nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, omyjeme a na kostičky pokrájíme brambory.
-
2
V hrnci si rozpálíme sádlo se slaninou, když je slanina vysmažená, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, promícháme. Ochutíme ho solí, pepřem, paprikou a smažíme za občasného promíchání do doby, až maso začne zlátnout. Poté přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, přidáme 2 plátky tmavého staršího chleba a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme lečo a vaříme dalších 10 minut. Nerozvařený chléb vyjmeme a propasírujeme ho přes síto do guláše.
-
3
Dudácký guláš dochutíme solí. Podáváme ho s čerstvým chlebem.