Kuře pečené na pomerančovém džusu
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 ml Džus pomerančový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 3 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 750.5 mg
- Vláknina 1188.3 mg
- Vitamín A 1188.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu - v mělké míse vyšleháme pomerančový džus s francouzskou hořčicí, muškátovým oříškem, pepřem, kořením kari a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Kuřecí prsní řízky očistíme, hranou dlaně lehce naklepeme, vložíme do marinády a necháme je v ní 1-2 hodiny marinovat.
-
2
Do zapékací mísy nalijeme trochu marinády, přidáme kuřecí řízky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě zapékáme kuřecí řízky nezakryté asi 30 minut, až maso změkne.
-
3
Mezitím v pánvi smícháme zbylou marinádu s kukuřičnou moukou rozmíchanou v drůbežím vývaru a na středním plameni omáčku zahříváme, až zhoustne. Když jsou řízky zapečené, slijeme výpek, přidáme ho k omáčce a ještě krátce spolu prohřejeme.
-
4
Zapečené řízky rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.