Salát z avokáda a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Šalotka
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hořčice v prášku
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 882.8 mg
  • Vláknina 15339.8 mg
  • Vitamín A 15339.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Avokádovou dužinu pokrájíme na kostičky. Cherry rajčata omyjeme a promícháme s kostičkami avokáda. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Vmícháme do avokádovo-rajčatové směsi. Posypeme sekanou bazalkou.

  • 2

    Připravíme si zálivku. V misce smícháme lžíci vinného octa, špetku mleté hořčice, osolíme, opepříme a přidáme 3 lžíce rostlinného oleje. Prošleháme a zálivkou přelijeme avokádo s rajčaty a cibulí.

  • 3

    Podáváme.

Komentáře k receptu