Avokádo se salátem z celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 676.7 mg
  • Vláknina 19844.8 mg
  • Vitamín A 19844.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Z avokádové dužiny vykrajujeme kousky. Vložíme je do misky. Řapíky celeru nasekáme nadrobno a přidáme do misky k avokádu. Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přimícháme k avokádu s celerem. Směs promícháme.

  • 2

    Připravíme si zálivku. Smísíme v misce zakysanou smetanu a šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme avokádovo-celerovo-jablkovou směs v misce a zlehka promícháme. Vyrobeným salátem plníme poloviny avokáda. Vlašské ořechy nasekáme nebo umeleme a posypeme jimi naplněné poloviny avokáda.

Komentáře k receptu