Tortellini s lilkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Těstoviny Tortellini
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1566 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 608.7 mg
  • Vláknina 20243 mg
  • Vitamín A 20243 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme tortellini v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme papriku na kostičky a spolu s prolisovaným česnekem orestujeme na rozpáleném oleji asi minutu. Přidáme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme asi 5min dokud nezezlátne. Přidáme drcená rajčata i s nálevem, zalijeme vývarem, promícháme, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, zakryjeme a asi 10min povaříme, až zelenina změkne.

  • 3

    Přidáme nakrájené lístky bazalky, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu