Vepřová roláda po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 10 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kg Vepřová panenka
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 140.8 mg
  • Draslík 1323 mg
  • Vláknina 440.8 mg
  • Vitamín A 440.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme z vepřové panenky dva pláty masa.

  • 2

    Které naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Prolisujeme česnek do misky, přidáme posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje a přidáme nastrouhaný sýr.

  • 4

    Vše prošleháme.

  • 5

    Směsí potřeme oba pláty masa, maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme.

  • 6

    Poté vložíme do pekáče, podlijeme vodou a půl hodiny zapékáme.

  • 7

    Během pečení podléváme, poté odstraníme nitě a maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu