Ryba v omáčce teriyaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 82 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Řeřicha
  • 800 g Filé rybí
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 27.5 mg
  • Vláknina 697.5 mg
  • Vitamín A 697.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.

  • 2

    Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.

  • 3

    Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.

  • 4

    Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.

  • 5

    Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.

  • 6

    Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.

Komentáře k receptu