Ryba v omáčce teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 27.5 mg
- Vláknina 697.5 mg
- Vitamín A 697.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.
-
2
Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.
-
3
Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.
-
4
Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.
-
5
Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.
-
6
Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.