Bernský meruňkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 14 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 193 mg
- Draslík 966.5 mg
- Vláknina 7320 mg
- Vitamín A 7320 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do pěny. Přidáme maizenu a kypřící prášek, meruňky bez pecky nakrájené na čtvrtky. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymažeme bohatě máslem, naplníme tvarohovou hmotou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. Ozdobit můžeme jednotlivé porce plátky čerstvých meruněk.