Kynuté placky s kysaným zelím
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Zelí kysané
- 30 g Droždí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 dl Mléko polotučné
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 17 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 251.6 mg
- Draslík 396.9 mg
- Vláknina 10766.2 mg
- Vitamín A 10766.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnečku v 1 dl vlažného mléka s 1 lžičkou cukru a 30 g kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vykynutý kvásek, sůl podle chuti, pepř, 1,5 dl mléka, vejce, cukr, nadrobno pokrájené kysané zelí a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být tuhé. Dáme ho na pomoučený vál, rozkrájíme ho na malé bochánky. Z každého vyválíme malou placku silnou asi 5 mm.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej a na něm smažíme placky z každé strany dozlatova.