Zvěřinová polévka svatý Hubert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 600 g Srnčí maso
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 471.1 mg
  • Vláknina 1885 mg
  • Vitamín A 1885 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 264.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.

  • 2

    Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.

  • 4

    Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.

  • 5

    Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.

  • 6

    Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.

Komentáře k receptu