Zvěřinová polévka svatý Hubert
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 600 g Srnčí maso
- 250 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Jalovec
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 471.1 mg
- Vláknina 1885 mg
- Vitamín A 1885 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 264.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.
-
2
Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
-
3
Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
-
4
Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
-
5
Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
-
6
Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.