Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 569.1 mg
- Vláknina 7017.7 mg
- Vitamín A 7017.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cibulku, kopr a křen očistíme, opláchneme a průběžně těmito surovinami prokládáme rajčata.
-
2
Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, přidáme kuličky pepře, bobkový list a hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata, sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.
-
3
Poté nálev slijeme, znovu převaříme a vroucí opět nalijeme na rajčata. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.