Rajčata v octovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 7.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1307 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.8 mg
  • Vláknina 4776.8 mg
  • Vitamín A 4776.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme, několikrát propíchneme a rozdělíme do sklenic. Ve vodě rozmícháme ocet, sůl, přidáme hořčičné semínko, kuličky pepře a bobkový list a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.

  • 2

    Poté nálev slijeme, převaříme, necháme vychladnout a opět jím přelijeme rajčata. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu