Rajčata v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1307 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 413.8 mg
- Vláknina 4776.8 mg
- Vitamín A 4776.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme, několikrát propíchneme a rozdělíme do sklenic. Ve vodě rozmícháme ocet, sůl, přidáme hořčičné semínko, kuličky pepře a bobkový list a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.
-
2
Poté nálev slijeme, převaříme, necháme vychladnout a opět jím přelijeme rajčata. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.