Ochucený rajčatový protlak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 50 g Cukr krystal
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2429 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.9 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a sůl a promícháme. Dál vaříme cca 30 minut do zhoustnutí.

  • 2

    Horký protlak rozdělíme do sklenic vypláchnutých vroucí vodou, ihned převážeme celofánem a zabalené v dece necháme vychladnout. Utřeme ubrouskem a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu