Ochucený rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2429 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.9 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a sůl a promícháme. Dál vaříme cca 30 minut do zhoustnutí.
-
2
Horký protlak rozdělíme do sklenic vypláchnutých vroucí vodou, ihned převážeme celofánem a zabalené v dece necháme vychladnout. Utřeme ubrouskem a uchováme v temné a studené místnosti.