Fazolky z kubánské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 266.1 mg
- Vláknina 5050.2 mg
- Vitamín A 5050.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky spolu s nálevem vlijeme do hrne a lehce je prohřejeme. Potom fazolky scedíme, dáme do nich celou mátu, přiklopíme a necháme fazolky s mátou okapat.
-
3
Rozklepneme vejce, žloutky ušleháme do pěny, přidáme sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a ještě jednou promícháme. Do připravené směsi zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
-
5
Z okapaných fazolek vybereme mátu. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku a zprudka je smažíme v pánvi na rozpáleném oleji. /V pánvi rozpálíme větší množství oleje. Fazolky by měly v oleji plavat./ Osmažené fazolky pokládáme na papírovou utěrku, aby odsála zbytečný tuk.
-
7
Dozlatova osmažené fazolky podle porci pokládáme na talíře a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. Před podáváním každou porci ještě posypeme nasekaným koprem.