Fazolky z kubánské kuchyně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 10 g Máta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 266.1 mg
  • Vláknina 5050.2 mg
  • Vitamín A 5050.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky spolu s nálevem vlijeme do hrne a lehce je prohřejeme. Potom fazolky scedíme, dáme do nich celou mátu, přiklopíme a necháme fazolky s mátou okapat.

  • 3

    Rozklepneme vejce, žloutky ušleháme do pěny, přidáme sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a ještě jednou promícháme. Do připravené směsi zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.

  • 5

    Z okapaných fazolek vybereme mátu. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku a zprudka je smažíme v pánvi na rozpáleném oleji. /V pánvi rozpálíme větší množství oleje. Fazolky by měly v oleji plavat./ Osmažené fazolky pokládáme na papírovou utěrku, aby odsála zbytečný tuk.

  • 7

    Dozlatova osmažené fazolky podle porci pokládáme na talíře a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. Před podáváním každou porci ještě posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu