Drobenka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Sýr Čedar
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.3 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1082 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 414.6 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 6777.2 mg
  • Vitamín A 6777.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 240.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme k ní vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Směs promícháme a uhněteme tuhé těsto, které odložíme do chladna asi na 20 minut.

  • 2

    Mezitím si očistíme a na tenké kroužky nakrájíme jarní cibulku. V pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr jemně nastrouháme a odložíme do misky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Přidáme do ní 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Těsto na hrubém struhadle nastrouháme a zaváříme přímo do vroucí vody. Jakmile drobenka vyplave na povrch, vyjmeme ji sítem a hned dáváme na talíře. Drobenku posypeme sýrem, na něj klademe ještě další vrstvu drobenky. Každou porci polijeme cibulkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu