Drobenka se sýrem
Suroviny
- 130 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 g Sýr Čedar
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 1.3 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 414.6 mg
- Draslík 297.1 mg
- Vláknina 6777.2 mg
- Vitamín A 6777.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 240.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme k ní vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Směs promícháme a uhněteme tuhé těsto, které odložíme do chladna asi na 20 minut.
-
2
Mezitím si očistíme a na tenké kroužky nakrájíme jarní cibulku. V pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr jemně nastrouháme a odložíme do misky.
-
3
V hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Přidáme do ní 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Těsto na hrubém struhadle nastrouháme a zaváříme přímo do vroucí vody. Jakmile drobenka vyplave na povrch, vyjmeme ji sítem a hned dáváme na talíře. Drobenku posypeme sýrem, na něj klademe ještě další vrstvu drobenky. Každou porci polijeme cibulkou a hned podáváme.