Fettuccine Boscaiola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 7 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 567.2 mg
- Vláknina 9871.8 mg
- Vitamín A 9871.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě cca 6 min orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, žampiony a směs přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna asi 15min provaříme.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
3
Do omáčky přidáme nasekanou petrželku, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit snítkou petrželky.