Fettuccine Boscaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 567.2 mg
  • Vláknina 9871.8 mg
  • Vitamín A 9871.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě cca 6 min orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, žampiony a směs přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna asi 15min provaříme.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 3

    Do omáčky přidáme nasekanou petrželku, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit snítkou petrželky.

Komentáře k receptu