Žemlový dort s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 88.6 mg
- Draslík 238.5 mg
- Vláknina 5356.7 mg
- Vitamín A 5356.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1400.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 263 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na malé kousky a v míse zalijeme teplým mlékem. Po několika minutách, až se nasáknou, rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, strouhané mandle, smetanu, třešňovici a citronovou kůru, omyté a okapané třešně. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků a hmotu vyklopíme do máslem vymazané a krupicí vysypané dortové formy.
-
2
Dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut, ještě horký posypeme moučkovým cukrem.