Prolisovaná paprika sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 263.8 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme. Vložíme do kastrolu a za stálého míchání dusíme doměkka. Poté prolisujeme a znovu vaříme do zhoustnutí.
-
2
Vzniklou kaši rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vychladnutí uchováme na temné a studeném místě.