Pikantní marinované krůtí řízky
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 191.3 mg
- Draslík 631.7 mg
- Vláknina 1638.7 mg
- Vitamín A 1638.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
2
Krůtí prsa omyjeme a osušíme, naporcujeme na plátky a mírně je naklepeme.
-
3
V míse smícháme dl piva, cibuli a petrželku, podle chuti přidáme mletou papriku, pepř a sůl.
-
4
Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Pak ho postupně obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se zbylým pivem a ve strouhance.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm po obou stran usmažíme dozlatova.