Polévka Hongroise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 163.5 mg
  • Vláknina 2580 mg
  • Vitamín A 2580 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka.

  • 2

    Dvě zelené pálivé papriky rozkrojíme podél, zbavíme je semínek a nakrájíme na proužky, které spolu s lžící papriky přidáme před koncem vaření k masu.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme, překrájíme a před dokončením je v polévce 5 minut povaříme.

  • 4

    Polévku podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu