Polévka Šči z hovězího masa
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 80 g Máslo čerstvé
- 700 g Hovězí maso zadní
- 400 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 2 ks Petržel kořen
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 189 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 83.7 mg
- Draslík 377.9 mg
- Vláknina 9775.2 mg
- Vitamín A 9775.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, vložíme do ní hovězí maso vcelku, pokrájenou zeleninu, opepříme a přidáme papriku.
-
3
Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Přidáme do hrnce a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
-
4
Z uvařené polévky vyndáme maso, které nakrájíme na kousky a vrátíme zpět.
-
5
Přidáme rajčatový protlak a těsně před podáváním zjemníme máslem.