Vařené tvarohové kuličky s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 102 špetka Skořice mletá
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 244.6 mg
  • Vláknina 21512.2 mg
  • Vitamín A 21512.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme se žloutky a tvarohem. Vmícháme krupici a necháme pod utěrkou čtvrt hodiny odležet. Do hmoty vmícháme vyšlehanou pěnu z bílků. Z těsta tvarujeme kuličky a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 minut.

  • 2

    V mezičase v rendlíku v másle rozpustíme cukr, vmícháme strouhanku, necháme ji vsáknout máslo a osmažíme dozlatova. Na závěr přimícháme skořici.

  • 3

    V jiném kastrole necháme s cukrem rozpustit mražené maliny a do horkých malin vmícháme koňak.

  • 4

    Kuličky podáváme obalené ve strouhance a polité malinami.

Komentáře k receptu