Vařené tvarohové kuličky s malinami
Suroviny
- 500 g Maliny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Pšeničná krupice
- 250 g Tvaroh měkký
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 102 špetka Skořice mletá
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 25 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 244.6 mg
- Vláknina 21512.2 mg
- Vitamín A 21512.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme se žloutky a tvarohem. Vmícháme krupici a necháme pod utěrkou čtvrt hodiny odležet. Do hmoty vmícháme vyšlehanou pěnu z bílků. Z těsta tvarujeme kuličky a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 minut.
-
2
V mezičase v rendlíku v másle rozpustíme cukr, vmícháme strouhanku, necháme ji vsáknout máslo a osmažíme dozlatova. Na závěr přimícháme skořici.
-
3
V jiném kastrole necháme s cukrem rozpustit mražené maliny a do horkých malin vmícháme koňak.
-
4
Kuličky podáváme obalené ve strouhance a polité malinami.