Slepičí brazilská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 296 mg
- Draslík 1282.9 mg
- Vláknina 3500 mg
- Vitamín A 3500 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší slepici dobře očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. Rozpůlíme ji a dáme vařit spolu s rýží do hrnce se slanou vodou. Když je maso měkké, slepici vyndáme, necháme trochu zchladnout a z kostí obereme čisté maso bez kůže. Maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme spolu s nasekaným kerblíkem do polévky a podáváme.