Bažantí prsa s ananasem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 80 g Jablka
- 150 g Kompot ananasový
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 700 g Bažantí prsa
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 55 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 530.4 mg
- Vláknina 2309.3 mg
- Vitamín A 2309.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutá a osušená bažantí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Kompotovaný ananas scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky masa a osmažíme. Poté vmícháme ananas, jablko, citronovou šťávu, šunku a směs za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, vlijeme smetanu, máslo, promícháme a už jen zahřejeme.
-
3
Maso podáváme s omáčkou a posypané petrželovou natí.