Pečená kachna s jablečnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Med včelí
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Mošt jablečný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 2.2 kg Kachna mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1814 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 3610.2 mg
  • Vitamín A 3610.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, posypeme vně i uvnitř solí a pepřem. Do kachny vložíme dvě jablka, otvor zašijeme a povrch kachny posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 2

    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a zarestujeme. Poté zašleháme jablečný mošt, vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 15 minut. Před podáváním do horké omáčky vmícháme med a skořici.

  • 3

    Kachnu podáváme naporcovanou a přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu