Pečená kachna s jablečnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1814 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 157 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 124.9 mg
- Vláknina 3610.2 mg
- Vitamín A 3610.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, posypeme vně i uvnitř solí a pepřem. Do kachny vložíme dvě jablka, otvor zašijeme a povrch kachny posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
-
2
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a zarestujeme. Poté zašleháme jablečný mošt, vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 15 minut. Před podáváním do horké omáčky vmícháme med a skořici.
-
3
Kachnu podáváme naporcovanou a přelitou omáčkou.