Kynuté buchty s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Droždí
  • 150 g Klobása uzená
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 200 g Zelí kysané
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 1128.3 mg
  • Vitamín A 1128.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mléka a mouky si připravíme v míse kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Do vykynutého kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme vajíčka a máslo, přilijeme zbylé mléko, osolíme a vypracujeme tužší těsto, které opět na teplém místě necháme vykynout.

  • 3

    Uzené maso a klobásu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme a krátce osmažíme nakrájené maso, klobásu a prolisovaný česnek. Vše pak důkladně promícháme se zelím.

  • 5

    Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozdělíme na čtverce, které plníme připravenou směsí masa a zelí. Těsto zabalíme, buchty naskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáče a necháme znovu vykynout. Pak je potřeme zbylým olejem, posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 20 minut v předehřáté troubě, až mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu