Kynuté buchty s uzeným masem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Droždí
- 150 g Klobása uzená
- 400 g Uzené maso vařené
- 200 g Zelí kysané
- 600 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Mléko polotučné
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 872 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 59 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 191.4 mg
- Vláknina 1128.3 mg
- Vitamín A 1128.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mléka a mouky si připravíme v míse kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Do vykynutého kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme vajíčka a máslo, přilijeme zbylé mléko, osolíme a vypracujeme tužší těsto, které opět na teplém místě necháme vykynout.
-
3
Uzené maso a klobásu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme a krátce osmažíme nakrájené maso, klobásu a prolisovaný česnek. Vše pak důkladně promícháme se zelím.
-
5
Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozdělíme na čtverce, které plníme připravenou směsí masa a zelí. Těsto zabalíme, buchty naskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáče a necháme znovu vykynout. Pak je potřeme zbylým olejem, posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 20 minut v předehřáté troubě, až mají zlatavou barvu.