Telecí maso zaděláváné II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Hříbky čerstvé
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 kg Telecí plec
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 270.7 mg
  • Draslík 1553.7 mg
  • Vláknina 11771.9 mg
  • Vitamín A 11771.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.

  • 2

    Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.

  • 3

    Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.

  • 4

    Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.

  • 5

    Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.

Komentáře k receptu