Telecí maso zaděláváné II
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Květák
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Hříbky čerstvé
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 kg Telecí plec
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 69 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 270.7 mg
- Draslík 1553.7 mg
- Vláknina 11771.9 mg
- Vitamín A 11771.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.
-
2
Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.
-
3
Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.
-
4
Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.
-
5
Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.