Trnková valašská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 12 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 418 mg
- Vláknina 7100 mg
- Vitamín A 7100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vypečeme ji ve větší pánvi nebo nízkém hrnci. Pak k ní přidáme švestková povidla, přilijeme trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem. Pak do omáčky vložíme sušené švestky, dochutíme ji solí a podáváme k masům.