Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kapr obecný
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 45 g Cukr krupice
  • 100 g Losos - filety
  • 50 g Olivy zelené
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Voda pitná
  • 75 ml Likér pomerančový
  • 800 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 210.8 mg
  • Draslík 1258.2 mg
  • Vláknina 7195.1 mg
  • Vitamín A 7195.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 160.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.

  • 2

    V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.

  • 3

    Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.

Komentáře k receptu