Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce
Suroviny
- 700 g Kapr obecný
- 45 g Máslo čerstvé
- 45 g Cukr krupice
- 100 g Losos - filety
- 50 g Olivy zelené
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Voda pitná
- 75 ml Likér pomerančový
- 800 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 43 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 210.8 mg
- Draslík 1258.2 mg
- Vláknina 7195.1 mg
- Vitamín A 7195.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 160.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.
-
2
V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.
-
3
Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.