Bramborový toč s podmáslím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 17 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 58.4 mg
- Draslík 1258.5 mg
- Vláknina 16492 mg
- Vitamín A 16492 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přisypeme do nich mouku, přidáme vejce, sůl podle chuti, pepř a podmáslí. Těsto dobře promícháme, mělo by mít hustotu jako těsto na lívance.
-
2
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, který vymažeme polovinou rozpuštěného sádla. Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho na výšku asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na spodním roštu při teplotě 180 °C přibližně 15–20 minut. Jakmile jsou okraje těsta růžové, plech vyjmeme z trouby, povrch těsta potřeme roztopeným sádlem a obrátíme dnem vzhůru. Znovu plech s točem dáme do trouby a pečeme dozlatova.
-
3
Upečený toč necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na čtverce, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a podáváme.