Bramborový toč s podmáslím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Mléko - podmáslí
  • 1.5 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 58.4 mg
  • Draslík 1258.5 mg
  • Vláknina 16492 mg
  • Vitamín A 16492 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přisypeme do nich mouku, přidáme vejce, sůl podle chuti, pepř a podmáslí. Těsto dobře promícháme, mělo by mít hustotu jako těsto na lívance.

  • 2

    Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, který vymažeme polovinou rozpuštěného sádla. Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho na výšku asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na spodním roštu při teplotě 180 °C přibližně 15–20 minut. Jakmile jsou okraje těsta růžové, plech vyjmeme z trouby, povrch těsta potřeme roztopeným sádlem a obrátíme dnem vzhůru. Znovu plech s točem dáme do trouby a pečeme dozlatova.

  • 3

    Upečený toč necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na čtverce, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a podáváme.

Komentáře k receptu