Paštika z bůčku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 700 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 407.3 mg
  • Draslík 438.8 mg
  • Vláknina 88.3 mg
  • Vitamín A 88.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček pokrájíme nahrubo, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Na závěr k masu přidáme játra a zhruba dvě minuty dusíme. Maso necháme zchladnout, ještě pokrájíme a umeleme. Poté rozmixujeme i se zbylým vývarem. Do hmoty přimícháme vejce, sůl a pepř.

  • 2

    Paštiku naplníme do menších skleniček a minimálně dvě hodiny sterilujeme ve vroucí vodě (množství vody závisí na počtu skleniček a velikosti varné nádoby).

Komentáře k receptu