Paštika z bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 67 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 407.3 mg
- Draslík 438.8 mg
- Vláknina 88.3 mg
- Vitamín A 88.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček pokrájíme nahrubo, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Na závěr k masu přidáme játra a zhruba dvě minuty dusíme. Maso necháme zchladnout, ještě pokrájíme a umeleme. Poté rozmixujeme i se zbylým vývarem. Do hmoty přimícháme vejce, sůl a pepř.
-
2
Paštiku naplníme do menších skleniček a minimálně dvě hodiny sterilujeme ve vroucí vodě (množství vody závisí na počtu skleniček a velikosti varné nádoby).