Diabetický dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Krupice dětská
  • 50 g Sorbit
  • 15 g Kakao
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 49.2 mg
  • Vláknina 1012.5 mg
  • Vitamín A 1012.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a vyšleháme je spolu se Sorbitem. Přimícháme nastrouhaná jablka, kakao, dětskou krupici a všechny suroviny ještě jednou promícháme. Těsto přiklopíme a necháme 30 minut odpočívat. Nakonec do odpočatého těsta zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Formu s těstem vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30-35 minut.

  • 3

    Upečený dort vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu