Vepřové kotlety plněné ochuceným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Meruňky sušené
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 80 g Pancetta
  • 40 g Prosciutto sušené
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 2288 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 11556 mg
  • Draslík 1601.7 mg
  • Vláknina 17939.5 mg
  • Vitamín A 17939.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme měkké máslo, polovinu lístků šalvěje, česnek, prosciutto, sušené meruňky, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Vezmeme 4 větší kotlety, ostrým nožíkem v nich vyřízneme kapsy, naplníme ochuceným máslem, vložíme do pánve s rozehřátým olejem,osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Poté z pánve vyjmeme a necháme stranou.

  • 2

    Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, pancettu nakrájíme na nudličky. Do pekáče nasypeme pancettu, přisypeme plátky brambor, osolíme, posypeme druhou polovinou šalvěje, zakapeme zbylým olejem z pánve, navrch položíme kotlety, pekáč dáme do vyhřáté trouby a 15 minut zprudka zapékáme.

  • 3

    Kotlety rozdělíme na talíře a doplníme voňavými bramborami.

Komentáře k receptu