Masové špízy marinované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 17125.8 mg
- Draslík 306.9 mg
- Vláknina 6802.5 mg
- Vitamín A 6802.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejně velké kostky, klobásu na kratší špalíčky, pancettu na čtverečky. Všechno maso nasypeme do mísy, osolíme a opepříme. Česnek, šalvěj a citronovou kůru nasypeme do hmoždíře, roztlučeme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso v míse a necháme chvíli marinovat. Větvičky rozmarýnu otrháme, jen na špičce necháme několik lístků. Oloupeme z větviček kůru a konec seřízneme do špičky. Na větvičky střídavě napichujeme kostky masa, špalíčky klobásy a pancettu. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj špízy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
-
2
Špízy upravíme na oválné talíře a podáváme.