Morkové knedlíčky s telecí ledvinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Morek
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Telecí ledviny
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 738.4 mg
  • Draslík 410.1 mg
  • Vláknina 1313.5 mg
  • Vitamín A 1313.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.

  • 2

    Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.

Komentáře k receptu