Morkové knedlíčky s telecí ledvinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 29 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 738.4 mg
- Draslík 410.1 mg
- Vláknina 1313.5 mg
- Vitamín A 1313.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.
-
2
Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
-
3
V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.