Olihně smažené s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Citrony
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 60 g Chilli paprička
  • 120 g Chléb slunečnicový
  • 800 g Olihně
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 466 mg
  • Draslík 687.5 mg
  • Vláknina 8166 mg
  • Vitamín A 8166 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky nařízneme, vyškrábneme semínka, jinak je necháme vcelku, česnek neloupeme, jen ho trochu rozmáčkneme, starší chléb natrháme na malé kousky, citrony nakrájíme na plátky, menší vykuchané olihně omyjeme, tělíčka necháme vcelku, jen odkrojíme celá chapadla.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme dvě třetiny oleje, přidáme chilli papričky, česnek a kousky chleba a smažíme, dokud nebude chléb křupavý. Děrovanou lžící vše vyndáme a položíme na papírovou utěrku.

  • 3

    Do pánve přilijeme zbytek oleje, přiložíme olihně, chapadla, plátky citronu, olihně osolíme, opepříme a smažíme asi 5 minut. Olihně obracíme, aby zezlátly ze všech stran.

  • 4

    Olihně s citronem upravíme na talíře a posypeme kousky chleba s papričkou a posekanou čerstvou petrželkou. Česnek můžeme vyhodit nebo oloupat a sníst.

Komentáře k receptu