Celer dušený studený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1226.4 mg
  • Vláknina 35315.8 mg
  • Vitamín A 35315.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V troše vody uvaříme pepř a bobkový list.

  • 2

    Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme je do kastrolu (ne do kovového), přilijeme trochu oleje, citronovou šťávu a osolíme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni a podléváme odvarem z koření a vývarem. Celer dusíme ne zcela doměkka.

  • 3

    Podáváme ke studené pečeni.

Komentáře k receptu