Celer dušený studený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 5 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1226.4 mg
- Vláknina 35315.8 mg
- Vitamín A 35315.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V troše vody uvaříme pepř a bobkový list.
-
2
Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme je do kastrolu (ne do kovového), přilijeme trochu oleje, citronovou šťávu a osolíme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni a podléváme odvarem z koření a vývarem. Celer dusíme ne zcela doměkka.
-
3
Podáváme ke studené pečeni.