Pikantní bramborové placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 3 g Tymián sušený
  • 10 g Pažitka
  • 5 g Šalvěj sušená
  • 20 g Oregano sušené
  • 30 ml Olej olivový
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana sladká 12%
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 40.7 mg
  • Draslík 966.5 mg
  • Vláknina 18026.3 mg
  • Vitamín A 18026.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo, nastrouhaný sýr ementál, mouku, smetanu, bylinky, osolíme, okořeníme a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Na pomoučněném vále vytvoříme váleček, který rozkrájíme na kousky. Na plech rozložíme alobal a potřeme olejem. Z kousků těsta v dlani utvoříme kuličky, které klademe na alobal a stlačením vytvoříme placičky. Na placičky položíme 2 plátky sýra přiměřené velikosti a plátek slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Komentáře k receptu