Brambory se slaninou a sušenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1489 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 1056.9 mg
- Vláknina 18375 mg
- Vitamín A 18375 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla.
-
2
Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny.