Těstoviny s pórkovou smetanovou omáčkou a šunkou
Suroviny
- 500 g Pórek
- 250 g Šunka dušená
- 250 g Tagliatelle
- 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 13 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 47.8 mg
- Draslík 250.1 mg
- Vláknina 4564.3 mg
- Vitamín A 4564.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky.
-
3
Do vroucího vývaru vložíme pórek a za občasného míchání na mírném plameni vaříme pod poklicí. Po čtvrt hodině vmícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek.
-
4
Do omáčky přidáme těstoviny, šunku, prohřejeme a podáváme.