Těstoviny zapečené s mletým masem a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 120 g Sýr Čedar
  • 280 g Tagliatelle
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 991 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 387.7 mg
  • Vláknina 4415.1 mg
  • Vitamín A 4415.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.

  • 2

    Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, tymián nasekáme najemno, sýr nastrouháme. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky.

  • 3

    Na másle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání dusíme. K cibuli přidáme mleté maso a smažíme dozlatova za častého míchání. K směsi přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přimícháme mletou papriku a tymián. Smažíme zhruba 5 minut.

  • 4

    Do olejem vymazaného pekáče narovnáme polovinu těstovin, poklademe masovou směsí a přikryjeme zbylými těstovinami. Těstoviny zasypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220 °C zapékáme zhruba 25 minut.

Komentáře k receptu