Těstoviny zapečené s mletým masem a rajčaty
Suroviny
- 120 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Rajčata
- 600 g Maso mleté - mix
- 120 g Sýr Čedar
- 280 g Tagliatelle
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 991 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 69 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 387.7 mg
- Vláknina 4415.1 mg
- Vitamín A 4415.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
-
2
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, tymián nasekáme najemno, sýr nastrouháme. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky.
-
3
Na másle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání dusíme. K cibuli přidáme mleté maso a smažíme dozlatova za častého míchání. K směsi přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přimícháme mletou papriku a tymián. Smažíme zhruba 5 minut.
-
4
Do olejem vymazaného pekáče narovnáme polovinu těstovin, poklademe masovou směsí a přikryjeme zbylými těstovinami. Těstoviny zasypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220 °C zapékáme zhruba 25 minut.