Nudlový salát s chřestem a bylinkami
Suroviny
- 450 g Cuketa
- 250 g Salát hlávkový
- 450 g Chřest zelený
- 250 g Tagliatelle
- 80 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Majoránka
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 22 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 365.5 mg
- Vláknina 7584.8 mg
- Vitamín A 7584.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody vložíme nudle a uvaříme je na skus. Uvařené nudle scedíme a necháme okapat.
-
2
Chřest a cuketu očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželovou nať a majoránku nasekáme nadrobno. Salát opláchneme, rozebereme a necháme okapat. Citron oloupeme, sloupneme bílou slupku a díly rozpůlíme. Cuketu s chřestem vložíme do vroucí vody, zhruba 5 minut povaříme, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Na zálivku v misce promícháme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru s cukrem, olejem, solí a pepřem.
-
4
V míse opatrně promícháme těstoviny s uvařenou cuketou a chřestem, majoránkou, petrželovou natí a citronem. Směs přelijeme zálivkou.
-
5
Těstovinový salát servírujeme na listech salátu.