Dušené brambory na víně se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1122 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 1171.9 mg
- Vláknina 13869.5 mg
- Vitamín A 13869.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut.
-
2
Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.