Dušené brambory na víně se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Slanina vepřová
  • 7 g Sůl
  • 5 g Majoránka
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 40 g Pažitka
  • 20 ml Polévkové koření Maggi
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1122 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 1171.9 mg
  • Vláknina 13869.5 mg
  • Vitamín A 13869.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut.

  • 2

    Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu