Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Petržel - nať
- 50 g Nudle čínské vaječné
- 25 g Houby Shitake sušené
- 350 g Bambusové výhonky konzervované
- 5 ks Bujón zeleninový
- 1.8 l Voda pitná
- 1 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 48 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 500.2 mg
- Vláknina 4526.6 mg
- Vitamín A 4526.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
-
2
Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.
-
3
Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.
-
4
Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.
-
5
Podáváme teplé.