Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Slanina vepřová
- 300 g Zelí hlávkové bílé
- 160 g Uzené maso vařené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 5 dl Mléko polotučné
- 0.5 dl Voda pitná
- 0.6 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 56 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 209.6 mg
- Draslík 255.6 mg
- Vláknina 7427.3 mg
- Vitamín A 7427.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme palačinkové těsto: do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
-
2
Malou hlávku čerstvého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, posypeme solí, pepřem, kmínem, sladkou a pálivou paprikou a promícháme. Slaninu a vařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Přidáme zelí, uzené, promícháme, přidáme 0.5 dl vody a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Z podušeného zelí slijeme přebytečnou šťávu a přimícháme je do palačinkového těsta.
-
3
V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu, naběračkou naléváme těsto a pohybem pánve je rozlijeme. Palačinky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách a nezavinuté hned teplé podáváme.